Nieuwe financieel directeur in Vleteren

(foto RVL)
Redactie KW

Tijdens de geheime stemming van de gemeenteraad woensdagavond werd Joost Sampers (25) uit Poperinge aangesteld als financieel directeur van de gemeente Vleteren.

Joost Sampers werd geboren in Poperinge op 24 maart 1993 als zoon van Frans Sampers en Marleen Lebbe. In het Poperingse college volgde hij Latijn-wetenschappen. Daarna trok hij naar de Gentse universiteit, waar hij het diploma handelsingenieur behaalde. “Ik kon direct aan de slag bij het Kortrijkse consultancybedrijf Ad Ultima Group, dat bedrijven ondersteunt met technologie. Ik werk daar nog, en ik moet er vooral software ontwikkelen voor andere firma’s”, zegt Joost Sampers, die steeds in Vleteren woonde, maar twee jaar geleden verhuisde naar de Onze-vrouwedreef in Poperinge. Hij is verloofd met Marie Descamps, met wie hij eind dit jaar gaat trouwen. “Voor de vacature van financieel directeur bij de gemeente, moest ik meedoen aan een examen dat bestond uit drie delen: een schriftelijke proef over het decreet van lokaal bestuur, een assessment in een centrum in Brugge en tot een mondeling examen voor een jury in het gemeentehuis in Vleteren. Ik krijg een fulltime job als financieel directeur van de gemeente, en naast het financiële zal ik algemeen directeur Nele Vanderhaeghe ook bijstaan waar mogelijk. Normaal ga ik aan de slag op 1 maart.”

Sinds jaren speelt hij trombone bij de harmonie in Vleteren, Joost stopte dit seizoen als voetballer bij JV Lo-Reninge, maar wil eventueel de draad terug oppikken in het zaalvoetbal. Hij was vier jaar leider van de KLJ Vleteren, waarvan één jaar hoofdleider.

Hernia

De gemeenteraad werd voorgezeten door eerste schepen Bram Coppein. Zijn partijgenoot van de LVP, burgemeester Stephan Mourisse, werd maandag geopereerd aan een hardnekkige hernia, waarmee hij al lange tijd sukkelde.

Voor het eerst krijgt de gemeente ook een verkeerscommissie. De burgemeester is voorzitter, voor de oppositiepartij Vleteren Actief zetelt Luc Derdaele. De secretaris is een ambtenaar van de gemeente, en verder zetelen schepen van Mobiliteit Marnick Lauwers (LVP), en vertegenwoordigers van het ministerie, de politiezone Arro Ieper, de technische dienst van de gemeente, de brandweerzone, de Lijn en Unizo Vleteren in de commissie.

De gemeenteraad vroeg aan de Vlaamse regering de titel van ereschepen aan voor Ludo Debuysere en Frans Masson, beiden schepenen voor de LVP tot eind vorig jaar.

De volgende gemeenteraad heeft plaats op woensdag 27 februari. (AHP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier