Decaluwé verbaasd over uitspraken Franse minister: “grenscontroles zijn niet de oplossing”

© Belga

De gouverneur van West-Vlaanderen Carl Decaluwé is verbaasd over de uitspraken van de Franse minister van Binnenlandse Zaken omtrent de migratieproblematiek. Volgens de gouverneur is het breed probleem dat niet enkel tot ons land terug te brengen is. Zo zegt hij zondag in een reactie aan Belga.

De Franse minister van Binnenlandse zaken Gérald Darmanin verklaarde zaterdag dat hij gevraagd heeft om extra toezicht langs de Belgische grens. Volgens Darmanin komt 50 procent van de migranten die vanuit Calais of Duinkerke willen oversteken naar het Verenigd Koninkrijk, uit België. “Onjuist”, zegt gouverneur Decaluwé. “Het probleem is veel diverser. Ja, er komen mensen vanuit België, maar evengoed vanuit Frankrijk, Duitsland of Nederland. Het gaat hier om een algemeen probleem en mensensmokkelaars worden telkens slimmer.”

Volgens Decaluwé zijn grenscontroles bovendien niet de juiste oplossing. “Er moet een structurele en brede oplossing komen. Gemeenschappelijke acties, zoals we vrijdag nog hebben besproken op een overleg in Duinkerke, lijken mij eerder een oplossing.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.