Marktstraat in Izegem krijgt dit najaar facelift

Oppositieraadsleden Peter Defreyne (CD&V) en Geert Leenknecht (Open VLD) kaartten al eerder de schrijnende toestand in de Marktstraat aan. © CLY
Philippe Verhaest

De kogel is door de kerk: de fel gecontesteerde Marktstraat in Izegem wordt dit najaar onder handen genomen. Dat heeft de gemeenteraad beslist.

De verloederde toestand van de Marktstraat wordt al een hele tijd door handelaars, bewoners en oppositiepartijen aangekaart. “Zoals beloofd willen we snel werk maken van de aanpak van de Marktstraat”, aldus schepen van Openbare Werken Kurt Grymonprez (SP.A). “We weten uit vele studies dat een ongezellige straat een dode straat wordt en zullen rekening houden met deze kritiek.”

In het lastenboek worden er enkele duidelijke accenten gelegd waaraan de ontwerper zich moet houden. “De verschillende ontwerpers moeten rekening houden met het feit dat er meer harmonie moet zijn tussen geparkeerde wagens en toegankelijkheid en aantrekkelijkheid van de straat. Er moeten laad- en loszones voorzien worden en frisse ideeën zoals groen en mooi straatmeubilair worden meegenomen.”

Het totaalproject zal in nauwe samenwerking zal verlopen met de bewoners en de handelaars uit de straat. “Pas na voldoende inspraak zullen de werken worden opgestart. Een eerste inspraakmoment staat op 21 april gepland.” De werken zullen dit najaar nog van start gaan.

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Izegem.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.