Lydie Vivier uit Menen is verkozen tot schepen in het Noord-Franse Halluin

Op de aanstelling was ook de eerste schepen van Menen, Laurent Coppens, aanwezig. We zien hem op de foto, samen met de nieuwe schepen in Halluin en met de burgemeester van Halluin, Gustave Dassonville. (Foto CR)
Redactie KW

In het Noord-Franse Halluin komt na 25 jaar een einde aan het linkse bestuur. Gustave Dassonville wordt burgemeester. In zijn ploeg van tien schepenen zetelt ook Lydie Vivier uit Menen.

De kartellijst UMP-UDI heeft de tweede ronde van de gemeenteraadsverkiezingen gewonnen. De groep rond Gustave Dassonville heeft 27 zitjes in de gemeenteraad tegenover acht voor de twee oppositiepartijen. Lydie Vivier, die op de lijst Changeons l’Avenir de Halluin op de vierde plaats stond, wordt vierde schepen in de ploeg van Gustave Dassonville.

Lydie Vivier (66) werd geboren in Roubaix, maar groeide op in Tourcoing. Op haar 20ste trouwde ze met Bernard Verpoort, zaakvoerder van de firma Gheysen-Verpoort. Lydie, die een diploma van onderwijzeres op zak heeft, is moeder van drie zonen en grootmoeder van vier kleinkinderen. Na het overlijden van haar man, nu vijf jaar geleden, engageerde ze zich in tal van verenigingen.

Buurvrouw van burgemeester

Lydie is altijd al sterk in politiek geïnteresseerd geweest. Omdat ze de Franse nationaliteit heeft en ze op de grens woont, is ze in Halluin actief geworden in de UDI of de centrumrechtse partij. In het schepencollege van Gustave Dassonville wordt Lydie als schepen verantwoordelijk voor cultuur, grensoverschrijdende relaties en jumelage. “Menen en Halluin zijn met elkaar verbonden. Beide steden kampen met dezelfde problemen. Ik denk aan grenscriminaliteit. Omdat ik in Menen woon, moet het mogelijk zijn om vlotter en makkelijker contacten te hebben met het stadsbestuur van Menen.”

Pittig detail: Lydie Vivier is de buurvrouw van burgemeester van Menen, Martine Fournier.

(CR-foto CR)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Leie van vrijdag 11 april.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.