Ludieke actie: Fractieleider N-VA Kortrijk schenkt Groen flessen wijn

Voor de aanvang van de Kortrijkse gemeenteraad op maandag schonk N-VA elk fractielid van Groen een fles wijn. Volgens hen een ludieke reactie op de nieuwe ‘pestbelasting’ die de partij wil invoeren. “Fake news” zegt Groen, “wij willen er net voor zorgen dat de middenklasse niet voor alles moet opdraaien.”

Liesbeth Maddens en Philippe Dejaegher schonken Philippe Avijn en Matti Vandemaele van Groen enkele flessen wijn. © TVK

Volgens N-VA blijkt uit het verkiezingsprogramma van Groen dat ze ervoor ijveren om een vermogenskadaster aan te leggen. Waardoor de fiscus op de hoogte is van de bezittingen van elke burger. Daaronder vallen dus ook dure wijncollecties en kunstverzamelingen. Philippe Dejaegher (N-VA) en Liesbet Maddens (N-VA) maakten een statement door elk gemeenteraadslid van Groen een fles wijn te schenken.

“Ik viel achterover toen ik las dat Groen de zoveelste pestbelasting wil gaan invoeren”, zegt fractieleider Philippe Dejaegher. “Ik geniet ervan om ’s avonds een wijntje te drinken uit mijn collectie en heb geen zin om tot in detail uit te rekenen hoeveel deze nu waard is om er vervolgens op belast te worden. Ik schenk met plezier enkele van mijn beste flessen aan Groen zodat ik minder belastingen zal hoeven betalen.”

“Allemaal fake news”, reageert Matti Vandemaele (Groen). “Wij stelden een vraag aan de Raad van State net om er zeker voor te zorgen dat het niet gaat over kleine zaken en dat de middenklasse niet opnieuw wordt aangesproken zoals de afgelopen jaren. Open VLD en N-VA werpen zich op als de vakbond van de superrijken. Ze doen er alles aan om de grootste vermogens boven 1 miljoen euro niet te laten bijdragen. Als gevolg daarvan zijn we na 20 jaar Open VLD-beleid wereldkampioen in het heffen van belastingen op arbeid. En betaalt de middenklasse vandaag 74 procent van de belastingen. Dat is niet eerlijk. Groen wil de lasten op arbeid voor de lage- en middeninkomens verlagen. Het is uitermate triestig dat N-VA zich verlaagt tot dit soort leugens”, besluit hij.

(AN)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.