Wateroverlast en snelheidsduivels zorgen voor problemen in Fabriekslaan

Hoewel de Fabriekslaan inmiddels al enkele maanden opnieuw open is voor alle verkeer, kampen de bewoners met enkele problemen. Oppositieraadslid en bewoner Andy Vandoorne (SP.A) kaartte tijdens de gemeenteraad de waterproblematiek en het verkeer aan.

Ondergelopen kelders in de Fabriekslaan. Op de foto: gemeenteraadslid Andy Vandoorne (SP.A) samen met bewoonster Sabrije.© JS
Ondergelopen kelders in de Fabriekslaan. Op de foto: gemeenteraadslid Andy Vandoorne (SP.A) samen met bewoonster Sabrije.© JS

In de Fabriekslaan, een belangrijke toegangsweg naar het centrum van Ledegem, vonden vorig jaar grote wegenis- en rioleringswerken plaats. Die werken zijn inmiddels al even afgerond waardoor ook automobilisten weer via de Fabriekslaan Ledegem in of uit kunnen rijden.

“We merken enkel dat er op de rijbaan heel wat plassen blijven staan. Bij verschillende mensen liep er ook al water in hun kelders”, aldus oppositieraadslid Andy Vandoorne (SP.A). Hij woont zelf in de Fabriekslaan. Burgemeester Bart Dochy (CD&V/VD) is op de hoogte van het probleem.

“De voorbije maand heeft het heel veel geregend. Een aantal putjes werd niet voldoende gereinigd waardoor er water op het wegdek kwam te staan. Momenteel zijn er ook acht dossiers van ondergelopen kelders. De wegeniswerken zijn momenteel nog niet opgeleverd. Indien nodig kunnen we dus nog rond de tafel gaan zitten met de aannemer.”

Vandoorne gaf tijdens de gemeenteraad ook aan dat de bewoners merken dat er sinds de heraanleg heel snel gereden wordt in de Fabriekslaan. De politie plant er in samenspraak met de gemeente nog verkeerscontroles. “De snelheid in de Fabriekslaan kwam ook aan bod tijdens de verkeersraad. Recent werd er al gecontroleerd op snelheid en in de toekomst zullen er nog controles volgen”, aldus de burgemeester.

(BF)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.