Vlaams Belang Veurne trekt met eigen lijst naar volgende verkiezingen

Het bestuur van de nieuwe afdeling Vlaams Belang Veurne met Jean-Pierre Op de Beeck, Rudy Beulens en Noël Van Kerckhove.© MYRIAM VAN DEN PUTTE
Het bestuur van de nieuwe afdeling Vlaams Belang Veurne met Jean-Pierre Op de Beeck, Rudy Beulens en Noël Van Kerckhove.© MYRIAM VAN DEN PUTTE
Myriam Van den Putte
Myriam Van den Putte Journaliste Het Wekelijks Nieuws

In 2024 zullen Noël Van Kerckhove, Rudy Beulens en Jean-Pierre Op de Beeck in Veurne met een eigen lijst voor Vlaams Belang opkomen. “Hoog tijd om de ‘Veurnse Slapers’ wakker te schudden en aandacht te vragen voor thema’s die de Veurnaars aanbelangen, zoals windmolens, verkeersveiligheid en een opwaardering van de infrastructuur”, zeggen zij.

Voorzitter Noël Van Kerckhove: “Bij de federale verkiezingen in 2019 haalde Vlaams Belang 19% van de stemmen, en ook in onze streek is Vlaams Belang aan een opmars bezig. Kijk naar Nieuwpoort, kijk naar Diksmuide…”

“Ik werd gecontacteerd door de afdeling De Panne-Adinkerke en zag het wel zitten om in Veurne een afdeling op poten te zetten. Ik sprak ook met de vader van Tom Van Grieken en provincieraadslid en volksvertegenwoordiger Kurt Ravyts nam het peterschap voor zijn rekening voor ons nieuwe afdelingsbestuur.”

Een of meer zetels behalen

“De huidige peilingen doen sterk vermoeden dat Vlaams Belang er nog op vooruit zal gaan bij de volgende verkiezingen. We hopen dat dit resulteert in het behalen van een of meer zetels in de Veurnse politiek.”

Dat zijn ook de verwachtingen van ondervoorzitter Rudy Beulens en penningmeester Jean-Pierre Op de Beeck. “We zijn ervan overtuigd dat Veurne nood heeft aan een partij die zich inzet voor noodzakelijke veranderingen”, klinkt het bij het nieuwe bestuur.

Ondoordachte uitgaven van gemeentebestuur

“Een werkpunt wordt alvast de verkeersveiligheid in Veurne en elke deelgemeente, voor iedereen en in het bijzonder voor de kinderen. Ook de opwaardering van de infrastructuur willen we stapsgewijs aanpakken. Heel wat inwoners zijn niet te spreken over bepaalde ondoordachte uitgaven van het gemeentebestuur, terwijl er heel wat belangrijke thema’s niet of net onvoldoende aangepakt worden.”

“Er moet ook meer transparantie komen over een aantal projecten zoals het windmolenpark langs de Lovaart. Hoever staat dit en gaat het wel door? Vlaams Belang Veurne pleit er ook voor om echte volksraadplegingen te organiseren waarbij de Veurnaar mee kan beslissen in dergelijke belangrijke materie. Indien een meerderheid dan nee zegt, is het dan ook nee.”

Militanten mogen zich aanmelden

“Een volgend speerpunt is de veiligheid rond Veurne en dan vooral gericht op de transmigranten. Men weet welk budget Veurne uitgeeft aan het politiekorps maar dan blijkt dat ze het industriepark zelf niet kunnen bewaken door een tekort aan mankracht en het moeten laten bewaken door externe firma’s. Waar ligt het probleem dan?”

De opstart kadert in de meerjarige strategie ‘Missie 2024’. Kandidaat-bestuursleden en/of militanten mogen zich gerust aanmelden.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.