Team Burgemeester stelt kandidaten voor

© Foto Coghe
Emmy Dens
Emmy Dens Medewerker KW

Het huidige Liberaal 2018 trekt naar de gemeenteraadsverkiezingen van oktober als Team Burgemeester, en stelde als eerste partij haar kandidaten voor. Op de lijst vinden we bekende en minder bekende namen, maar het geheel zal een ambitieuze ploeg zijn, verzekert lijsttrekker en huidig burgemeester Lieven Cobbaert (38).

Alleen al de naam verraadt de ambitie: Team Burgemeester wil er nog 6 jaar bij doen aan het hoofd van onze gemeente. Of Cobbaert niet vreest dat de lage score van moederpartij Open VLD tijdens de voorbije verkiezingen zich ook op gemeentelijk vlak zal doorzetten? “Je kan de nationale en de gemeentelijke politiek moeilijk met elkaar vergelijken”, aldus Lieven Cobbaert. “Op lokaal vlak sta je dichter bij de mensen, wat je doet (of niet doet) is veel zichtbaarder en uiteindelijk word je daar op afgerekend. Ik denk dat we fier mogen zijn op wat we tijdens de voorbije legislatuur verwezenlijkt hebben en wat we nog op de rails hebben gezet, maar ons werk is nog lang niet af. Ik reken er op dat de inwoners ons de kans zullen geven verder te werken aan de vernieuwing in de gemeente.”

Vaste waarden en nieuwkomers

Op de lijst vinden we naast Cobbaert een aantal vaste waarden die nu al deel uitmaken van schepencollege en gemeenteraad, maar ook heel wat nieuwkomers. “Dat is nodig”, vindt Cobbaert. “Je moet durven vernieuwen, en jonge mensen kansen geven. Ik ben dankbaar dat ik zelf destijds die kans gekregen én gegrepen heb (voor Cobbaert is dit ondanks zijn jonge leeftijd zijn vierde deelname als kandidaat, red.). Enkel zo krijgen we een mix van ervaring en leergierigheid, maar vooral – en dat geldt voor iedereen in het team – 200% inzet. Ik leg de lat hoog, ook voor mezelf, en dat is niet om er gemakkelijk onderdoor te kunnen!”

De lijst is een afspiegeling van de bevolking: mensen uit de drie deelgemeenten, jong en minder jong, actief in diverse verenigingen…

“Nu moeten we vooral nog hard werken om de kiezers te overtuigen”, weet Cobbaert, “en in oktober zullen we zien of ons werk beloond wordt.”

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier