Schepen opnieuw in ziekenhuis door naweeën coronabesmetting

Een maand nadat schepen en voormalig wielrenner Jurgen Deceuninck het coronavirus opliep, ligt de 44-jarige Moorsledenaar voor een tweede keer op korte tijd in het ziekenhuis. Een dubbele longembolie zorgt voor serieuze naweeën van de coronabesmetting. “We moeten echt nog even met zijn allen op onze tanden bijten en ons aan de regels houden.”

Schepen Jurgen Deceuninck ondervindt nog steeds de gevolgen van zijn coronabesmetting.© JS
Schepen Jurgen Deceuninck ondervindt nog steeds de gevolgen van zijn coronabesmetting.© JS

Op 2 december testte schepen Jurgen Deceuninck positief op het coronavirus. Ook zijn vrouw en twee kinderen geraakten besmet. “Terwijl zij eigenlijk geen symptomen vertoonden, had ik aanvankelijk een zwaar griepgevoel gepaard met minutenlange hoestbuien”, zegt Jurgen.

De schepen werd op 8 december een eerste keer opgenomen in het ziekenhuis waar hij zuurstof kreeg toegediend. Na een weekje mocht hij terug huiswaarts. “Eind december ging ik opnieuw aan de slag op mijn werk bij Bpost. Ik voelde me enkele dagen best wel oké.”

Klonters

Enkele dagen later werd de schepen echter opnieuw ziek. “Het coronavirus verdikt het bloed. Daardoor ontstonden er klonters en deed ik een dubbele longembolie op. Dat is verschrikkelijk pijnlijk.” De Moorsledenaar werd afgelopen weekend voor een tweede keer opgenomen in het ziekenhuis. Daar verblijft hij nu nog steeds en krijgt hij iedere dag nog pijnstillers.

Jurgen Deceuninck was een twintigtal jaar wielrenner. Als wielertoerist fietste hij vorig jaar nog 8.000 kilometer. Iedere week gaat hij ook wandelen. “Ik mag mezelf dus echt wel sportief noemen. Toch sloeg het coronavirus hard bij me toe. Meer dan een maand nadat ik positief testte, lig ik nu in het ziekenhuis met erg pijnlijke naweeën van het virus.”

Oproep

De schepen roept dan ook iedereen op om nog even op de tanden te bijten. “Iedereen verlangt om weer naar de kapper te gaan of om op reis te vertrekken, maar het is duidelijk dat de coronacrisis nog niet achter de rug is. Ik besef maar al te goed dat er nog veel mensen zijn die er veel erger aan toe zijn dan ik. Toch hoop ik met deze oproep mensen te waarschuwen.”

Wanneer Deceuninck precies zijn taken als schepen en op zijn werk zal kunnen hervatten, is onduidelijk. “Nu is het belangrijk dat ik naar mijn lichaam luister. Na mijn eerste opname dacht ik dat alles wel achter de rug zou zijn. Dat bleek duidelijk niet het geval.” (BF)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.