Piet De Groote legt eed af als burgemeester van Knokke-Heist

Piet De Groote bij gouverneur Carl Decaluwé.© Davy Coghe
Piet De Groote bij gouverneur Carl Decaluwé.© Davy Coghe

Piet De Groote (54) heeft donderdag de eed afgelegd als burgemeester van Knokke-Heist. Dat gebeurde in de ambtswoning van West-Vlaams gouverneur Carl Decaluwé in Brugge. De Groote treedt daarmee in de voetsporen van wijlen burgemeester graaf Leopold Lippens.

Na het overlijden van burgemeester Leopold Lippens werd eerste schepen Piet De Groote al snel aangeduid als opvolger. Hij trad al sinds eind vorig jaar op als waarnemend burgemeester toen een zieke Lippens het rustiger aan ging doen.

Rem op tweede verblijven

Na een week van rouw in de kustgemeente legde De Groote nu ook officieel de eed af als burgemeester. De Groote is populair in Knokke-Heist. Bij de laatste verkiezingen haalde de advocaat ongeveer 3.500 voorkeurstemmen. De Groote is ook voorzitter van voetbalploeg KFC Heist. Als eerste wapenfeit kondigde hij al aan dat Knokke-Heist een rem zou zetten op de tweede verblijven door kopers in bepaalde wijken te verplichten hun hoofdverblijfplaats te vestigen in die woning.

“Het is een eer om van deze kustgemeente burgemeester te mogen zijn. We zullen ons best doen om Knokke-Heist te houden als kwalitatieve gemeente, met een goed evenwicht tussen eigen inwoners, tweedeverblijvers en dagtoeristen”, vertelde De Groote na de eedaflegging.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier