Lijsttrekkers gaan met elkaar in ultiem debat tijdens het groot Roeselaars verkiezinsdebat

Christ Decommere en Orfée Geldhof leiden het verkiezingsdebat in goede banen. (foto SB) © (foto SB)
Thomas Dubois
Thomas Dubois Editieredacteur De Weekbode Roeselare – Izegem – Tielt

Op zondag 13 oktober zijn er opnieuw gemeenteraadsverkiezingen. Voor wie nog niet weet op wie te stemmen, of eerder bevestiging wil, moet op zondag 29 september in Creo zijn voor het groot verkiezingsdebat van Perskring Roeselare. De lijsttrekkers gaan er met elkaar in debat over verschillende thema’s.

Op zondag 13 oktober strijden zes partijen voor de stem van de kiezer. Elk hebben ze hun eigen programma waarmee ze het verschil willen maken. Om wegwijs te geraken in de verschillende namen en standpunten kan je natuurlijk de komende weken in De Weekbode terecht, maar daarnaast is er ook het groot verkiezingsdebat van Perskring Roeselare, de vereniging die de lokale persmensen verzamelt. Dat debat is ondertussen uitgegroeid tot een vaste waarde en lokt steevast heel wat nieuwsgierigen. De inzet? Een plaatsje in het nieuwe stadhuis. Als burgemeester, schepen of gemeenteraadslid.

Drie thema’s

Dit jaar werd gekozen voor de bovenste verdieping van Creo in de Blekerijstraat. Daar zullen de lijsttrekkers van de verschillende partijen elkaar in de ogen kijken. Het gaat om Kris Declercq (CD&V), Piet Delrue (Lokaal Liberaal), Michèle Hostekint (Vooruit), Dieter Carron (N-VA), Immanuel De Reuse (Vlaams Belang) en Bert Wouters (Groen). Het debat wordt in goede banen geleid door journaliste Orfée Geldhof, Christ Decommere zorgt tussendoor voor de luchtige noot. Tijdens het debat komen er drie actuele thema’s aan bod over wat er leeft in de Rodenbachstad. Van mobiliteit tot duurzaamheid of de drugsproblematiek, het zal allemaal op een of andere manier de revue passeren.

Voor leken is het de perfecte voorbereiding op de gemeenteraadsverkiezingen. De toegang is gratis, vooraf inschrijven is niet nodig. Er is een lift ter plaatse, net zoals er ook een drankje mogelijk is. Na afloop komt er een compilatie op Radio Bingo.

Het groot verkiezingsdebat vindt op zondag 29 september plaats op de bovenste verdieping van Creo in de Blekerijstraat 70, start om 10 uur. Gratis toegang.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier