Lijsttrekker Piet De Groote (Ja!) wil opnieuw burgemeester van Knokke-Heist worden: “Mijn motivatie is sterker dan ooit”

De kandidaten, met Piet De Groote op kop, van de nieuwe politieke partij Ja!, dat zich profileert als een onafhankelijke partij. © MM
Redactie KW

Piet De Groote, de ex-burgemeester van Knokke-Heist die vorig jaar live op televisie ontslag nam, heeft zijn lijst voor de komende gemeenteraadsverkiezingen helemaal rond. De Groote is zoals bekend lijsttrekker van zijn nieuwe politieke partij Ja! en wil opnieuw burgemeester worden van de kustgemeente. Op de lijst prijken enkele opvallende namen. “Mijn motivatie om opnieuw dienstbaar te zijn aan Knokke-Heist is sterker dan ooit”, zegt Piet De Groote.

Het is ondertussen bijna elf maanden geleden dat Piet De Groote, op dat moment burgemeester voor Gemeentebelangen, live op televisie zijn ontslag aankondigde. Het was het einde van een periode waarin het vertrouwen tussen de partij en De Groote helemaal zoek raakte. Zo was er een geheime stemming en een open brief die heel wat stof deed opwaaien. Begin oktober vorig jaar verraste De Groote door aan de tafel van Gert Verhulst zijn ontslag als burgemeester van Knokke-Heist aan te kondigen. Enkele maanden later stelde hij zijn nieuwe politieke project voor: Ja!, dat zich profileert als een onafhankelijke partij.

Lijst compleet

Zijn ambitie? Die is duidelijk: opnieuw burgemeester worden van Knokke-Heist. Nu is de lijst van de partij ook compleet. En daarop staan enkele opvallende namen, waaronder een aantal ex-Gemeentebelangers. Op de tweede plaats staat bijvoorbeeld Katleen Lanckriet-Van Steen, gemeenteraadsvoorzitter in Knokke-Heist. Ook Neil Couhysder en Françoise De Vreeze – eveneens voormalige leden van GBL – krijgen een prominente plaats. Net zoals ex-schepen Annie Vandenbussche. Zij wordt op plaats 31 lijstduwer. Verder springen namen zoals interieurarchitect Lieven Musschoot en Luc Lierman in het oog.

“De kandidaten van Ja! Knokke-Heist brengen een breed scala aan ervaringen en achtergronden met zich mee, waardoor we in staat zijn om de uitdagingen van onze gemeente op een doordachte en gebalanceerde manier aan te pakken”, zegt lijsttrekker Piet De Groote. “Ons team bestaat onder meer uit ondernemers, onderwijzers, zorgverleners, jonge professionals en ervaren gemeenteraadsleden die allen dezelfde ambitie delen: Knokke-Heist nog beter maken.”

Positieve veranderingen

Dat Piet De Groote opnieuw burgemeester wil worden van Knokke-Heist was al langer bekend. Dat maakt hij nogmaals duidelijk. “Nu, met een nieuwe en dynamische ploeg die zich kenmerkt door visie en enthousiasme, en met de uitgebreide ervaring die ik heb opgedaan in zowel de politiek als het juridische veld, is het mijn oprechte wens om deze waardevolle taak weer op te nemen”, aldus De Groote. “Mijn motivatie om opnieuw dienstbaar te zijn aan Knokke-Heist is sterker dan ooit. Ik ben er van overtuigd dat, met de juiste samenwerking en betrokkenheid, we significante, positieve veranderingen kunnen doorvoeren.”

Vanaf volgende week maakt de partij ook het programma en hun standpunten bekend. (MM)