Ledegem plant 10,5 miljoen euro aan investeringen

Het komende jaar staan er voor 10,5 miljoen euro aan investeringen op til in Ledegem. De gemeente hoopt op 3,2 miljoen aan subsidies. De personenbelasting daalt met 0,5 procent.

De gemeente heeft ook plannen met de oude jongensschool.© JS
De gemeente heeft ook plannen met de oude jongensschool.© JS

Op de investeringsplanning staan onder andere de bouw van een nieuw onderkomen voor de paardenkoers en het jeugdhuis in Sint-Eloois-Winkel langs de Gullegemsestraat. Het jeugdhuis verhuist de komende weken en zal tijdelijk haar intrek nemen in ‘’t patronaat’. Langs diezelfde Gullegemsestraat start begin januari ook een groot wegen- en rioleringsproject. Nabij het gemeentehuis in Ledegem investeert de gemeente in een buitengedeelte waar onder andere de verenigingen terecht kunnen.

De gemeente heeft ook grote plannen met de site van de Samenkomst en de voormalige jongensschool in Ledegem. In 2021 wordt er daarvoor een studie uitgevoerd. De gemeente wil ook graag de verenigingen betrekken bij dit project.

In Rollegem-Kapelle blijft het Capellehof ook in 2021 het belangrijkste te verwezenlijken project. De renovatie van de oude hoeve, centraal in de Ledegemse deelgemeente, is momenteel al volop bezig. (BF)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.