Koksijde Vooruit verzet zich tegen naamswijziging van Sp.a

“Wij zijn geen politici, maar burgers die aan politiek doen”, zegt Elwin Van Herck.© ERIC DELANGHE
“Wij zijn geen politici, maar burgers die aan politiek doen”, zegt Elwin Van Herck.© ERIC DELANGHE
Redactie KW

Sp.a en Connor Rousseau ontvingen deze week meerdere formele ingebrekestellingen in verband met de aangekondigde naamswijziging van sp.a . Koksijde Vooruit sluit zich hierbij aan, zoals meerdere delegaties van het onafhankelijke politieke Platform ‘Vooruit’.

“Koksijde Vooruit stuurde eveneens een ingebrekestelling in september 2020, maar we hebben nog altijd geen reactie gekregen van voorzitter Conner Rousseau. Hiermee wil Koksijde Vooruit nog eens het signaal geven dat we dit niet pikken”, zegt fractievoorzitter Elwin Van Herck van Koksijde Vooruit.

“Diverse politieke bewegingen, verspreid over Vlaanderen, hanteren deze benaming al meerdere jaren en ook wij trokken met Vooruit in 2018 naar de gemeenteraadsverkiezingen. Wanneer Connor Rousseau zijn voornemen zou doordrijven, zou dit ongetwijfeld tot heel wat verwarring leiden met de plaatselijke sp.a-fracties. Bij de volgende verkiezingen zou dit onvermijdelijk tot problemen leiden. Ook de branding en naambekendheid die al die jaren werden opgebouwd met eigen middelen en inspanningen, zouden hierdoor in het gedrang komen. De vruchten van jarenlang hard werken in de strijd naar politieke vernieuwing, laten wij ons niet zomaar ontnemen.”

Het onafhankelijke politiek platform Vooruit ontstond in 2017 en telt 46 delegaties met heel wat gemeenteraadsleden verspreid over Vlaanderen. De delegatie van Koksijde Vooruit scoorde bij de laatste gemeenteraadsverkiezingen heel sterk met 5 zetels op 25. Het platform staat voor onafhankelijkheid ten aanzien van traditionele politieke culturen en particratie.

“Burgerparticipatie is essentieel en is de voedingsbodem, maar nu zwaait Connor Rousseau daarmee alsof hij deze waarden heeft uitgevonden”, aldus Elwin Van Herck. “Het platform gelooft niet in de vastgeroeste traditionele partijen en daar zijn de huidige pogingen tot regeringsvorming het mooiste bewijs van. Wij zijn geen politici, maar burgers die aan politiek doen. Politiek is er om mensen vooruit te helpen.”

(MVP)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.