Jeroen Vandromme trekt de nieuwe Lijst Burgemeester in Houthulst: “We vormen een volkspartij”

Jeroen Vandromme (CD&V - Plus) volgde vorig jaar zijn partijgenoot Joris Hindryckx op als burgemeester van Houthulst. © TP
Redactie KW

Jeroen Vandromme (CD&V-Plus) volgde vorig jaar zijn partijgenoot Joris Hindryckx op als burgemeester van Houthulst. Hij wordt ook de kopman van een nieuwe lijst voor de lokale verkiezingen op 13 oktober. De lijst verenigt 16 van de 21 zetelende gemeenteraadsleden uit oppositiepartij N-VA, CD&V-Plus – die bij de verkiezingen van 2018 een absolute meerderheid haalde – en Vooruit, die in 2018 in een coalitie ging met CD&V-Plus.

“Deze 16 gemeenteraadsleden zullen niet allemaal op de lijst staan, maar verlenen wel hun steun. Een naam hebben we al: Lijst Burgemeester”, zegt Jeroen Vandromme. “De voorbije jaren leverde CD&V-Plus steevast de meerderheid in Houthulst. Die ‘plus’ staat voor ‘plaatselijke uitgebreide samenwerking’. Het is een formule die goed werkt: CD&V-leden gecombineerd met mensen die het project genegen zijn. Maar door de veranderende kiesregels besloot de partij na te denken over hoe ze zich aan de kiezer wil presenteren. Daarom werd er met andere kandidaten gesproken en besloten om te gaan voor een nieuw project, los van politieke kleur of partij. Iedereen brengt zijn eigenheid in de groep en werkt aan een gezamenlijk project.”

Verschillende overtuigingen

“De verkiezingen van oktober gaan in de eerste plaats over Houthulst. Dit staat los van de nationale politiek. Daarom slaan we de handen in elkaar om met verschillende overtuigingen samen een sterk verhaal te schrijven voor Houthulst. Het programma zal blijven focussen op wat vandaag al belangrijk is: een sterk verenigingsleven, nabije dienstverlening en leefbare buurten”, besluit Vandromme.

(TP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier