“Ik blik heel tevreden terug”: Claude Croes is straks niet langer ‘burgie’ van Deerlijk

Claude Croes is straks niet langer burgemeester in Deerlijk. © Rik Devos
Redactie KW

“Onze ploeg van CD&V Deerlijk heeft enorm goed gescoord. Na zes jaar halen we opnieuw de absolute meerderheid”, reageert uittredend burgemeester Claude Croes. “Niemand had dat durven dromen. Uiteraard ben ik fier dat ik ons team terug naar die positie heb kunnen leiden.”

Lees ook: Louis Vanderbeken (CD&V) volgt Claude Croes op als burgemeester

“Op een klein aantal stemmen na, ben ik geen stemmenkampioen. Dat betekent dat ik na 21 jaar afscheid moet nemen van mijn burgemeesterschap en tricolore sjerp. Tijdens de komende weken zal ik mijn bureau leegmaken, mijn badge indienen en een nieuwe uitdaging zoeken.”

Beste wensen

“Ik heb 21 jaar lang het beste van mezelf gegeven voor onze mooie gemeente Deerlijk. Vanaf begin december is het aan anderen om onze gemeente te besturen. Ik wens hen het allerbeste. Ik blik tevreden en met grote voldoening terug op de voorbije jaren, maar had liever nog geen afscheid genomen.”

“Ik zal wel in de gemeenteraad blijven zetelen uit respect voor onze ploeg van CD&V Deerlijk en de 1.574 kiezers die op mij stemden. Ik zal ook opnieuw in de provincieraad zetelen. Ik behaalde 9.695 voorkeurstemmen. Provincieraadslid zijn is echter geen job. Het is een engagement. Beroepshalve zal ik dus een nieuwe uitdaging (moeten) zoeken.”

Emotionele periode

“Maar nu vraag ik een beetje rust. Ik wil mij even terug trekken met mijn dichtste familie: mijn echtgenote, mijn kinderen, mijn vader, mijn schoonfamilie … Ook zij zijn heel emotioneel in deze periode. We zullen er zijn voor elkaar, maar even zonder kermissen, zonder sociale media, zonder pers en zonder veel vragen. Bedankt voor jullie begrip en weet dat ik graag jullie burgemeester, jullie ‘burgie’ ben geweest. Het was mijn leven, van maandagmorgen tot zondagavond en dat gedurende 21 jaar. Bedankt voor alles in die voorbije periode.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier