Ichtegem lanceert burgerbudget

Magali Segers.© Foto Coghe
Magali Segers.© Foto Coghe
Redactie KW

Het gemeentebestuur lanceerde vandaag het burgerbudget, een primeur voor de gemeente. Projecten, ideeën of initiatieven vanuit de bevolking die van algemeen belang zijn, kunnen tot 5.000 euro van het lokaal bestuur ontvangen. Voorstellen kunnen ingediend worden tot 31 juni. In oktober worden dan de winnaars bekendgemaakt.

“Elke inwoner ouder dan 16 jaar, een feitelijke vereniging of een vzw gedomicilieerd in Ichtegem kan via het burgerbudget een toelage van maximum 5.000 euro aanvragen om een project te realiseren”, legt verantwoordelijke schepen Magali Segers (Liberaal 2018) uit.

“We hopen op veel initiatieven vanuit de bevolking die een meerwaarde betekenen voor de bevolking. Denk bijvoorbeeld aan projecten die inzetten op cultuur en toerisme, vormingen die voor een grote groep inwoners van toepassing zijn, initiatieven die inzetten op fiets- en voetgangersveiligheid of het bevorderen van het openbaar groen in de gemeente, sportieve initiatieven, projecten voor de jeugd, evenementen voor de hele bevolking, sociale projecten/participatie, gezondheidspromotie en dergelijke. Alle ideeën zijn welkom tot 31 juni.”

Stemronde

“Dan volgt een tweede fase, waarin elke suggestie geanalyseerd wordt en getoetst wordt aan de voorwaarden van het reglement. In september volgt dan een stemronde waarin de bewoners hun favoriete project kunnen kiezen. In oktober worden dan de winnende projecten bekendgemaakt. Dit jaar is er zelfs uitzonderlijk 15.000 euro voorzien.”

Deelnemen met een project en het consulteren van het deelnamereglement kan via het platform www.ichtegeminspireert.be . (RI)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.