Wissel in de Middelkerkse gemeenteraad voor Groen

Op de foto van links naar rechts: Robin De Lille, Joke De Lille, Maria Boydens © gf
Redactie KW

Gemeenteraadslid Robin De Lille uit Middelkerke dient eerstdaags zijn ontslag in als gemeenteraadslid in Middelkerke: “Mijn vriendin en ik vertrekken binnenkort op wereldreis met de fiets. Reeds voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2018 was er afgesproken dat ik niet de volledige legislatuur ging uitdoen.”

Een concrete datum was niet afgesproken, wel was duidelijk wie zou opvolgen: Wieber Ballegeer.” Aldus De Lille.

“Door het tragisch overlijden van Wieber was er even wat onzekerheid, maar eind vorig jaar hakte ik toch de knoop door. In samenspraak met de lokale afdeling van Groen werd besloten om te zoeken naar een opvolger en die werd ook gevonden: niemand minder dan mijn zus, Joke De Lille, zal de fakkel overnemen.”

Joke is een gedreven vrouw met een passie voor Middelkerke. Ze is hier dan ook geboren en getogen en woont in de deelgemeente Westende. Ze is werkzaam in de sociale sector als jongerencoach bij PROFO vzw. “Het is altijd goed om jonge geëngageerde mensen te hebben in de gemeenteraad. Als jonge vrouw zal ze haar mannetje moeten staan in een overwegend mannelijke gemeenteraad.”

Heel veel ervaring

Er zit gelukkig ook heel wat ervaring in ons bestuur binnen Groen Middelkerke, dus ook als ik op de fiets zit zal ze er niet alleen voor staan. Met Maria Boydens als kersvers lid van het Bijzonder Comité voor de Sociale Dienst in Middelkerke voor Groen en tevens secretaris van Groen Middelkerke en Erica Blomme als voorzitter van onze lokale afdeling toont Groen dat politiek zeker ook voor vrouwen weggelegd is. Hopelijk kan het anderen inspireren om ook de stap te zetten” zo zegt Robin De Lille.

“Het afscheid van de gemeenteraad is toch dubbel” zegt Robin De Lille. “Ik heb het altijd met veel vuur en overtuiging gedaan en vond het bij momenten zeer aangenaam. Langs de andere kant kijk ik er ook enorm naar uit om de wereld te verkennen op de fiets. Ik stop overigens niet als politicus. Ik ben nu als regiovoorzitter van de politieke regio van Groen ook veel met bovenlokale thema’s bezig. Eens ik terug ben van mijn reis wil ik me daar verder op focussen. Jullie zijn dus nog niet van mij af, maar daarover later meer.” knipoogt De Lille.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.