Waterverlies bij waterpartij op Stationsplein in Roeselare blijft na drie jaar eerder beperkt

De waterpartij naast het station zou dan toch niet alleen gebruik maken van regenwater. © Thomas Dubois Regional
Thomas Dubois
Thomas Dubois Editieredacteur De Weekbode Roeselare – Izegem – Tielt

Op drie jaar tijd is er nog maar een keer een watertekort geweest bij de waterpartij op het Stationsplein, voor de rest werd gebruik gemaakt van regenwater. “Op drie jaar gaat het slechts om 567 kubeke meter water”, aldus schepen Marc Vanwalleghem.

Op de webstek van de stad Roeselare kan men lezen dat de waterpartij aan het station enkel gebruik maakt van regenwater dat zoveel mogelijk terug wordt opgevangen en gebruikt. Een voorbeeld van duurzaamheid en zuinig ecologisch beheer. “Ook sommige tegels aan de fonteinen wijzen in die richting. En toch, toch verneem ik dat men er jaarlijks 1.800 m3 stadswater gebruikt. 1.800 m3 is veel als men beseft dat men per persoon ongeveer 40 m3 gebruikt op jaarbasis. Wat is hier aan de hand?”, vraagt Filip Deforche (Vlaamse Belang) zich af.

“Heel wat vragen dringen zich op hierrond. Kloppen de berichten over het jaarlijks verbruik van 1.800 m3 stadswater aan en rond de waterpartij? Is er een lek, is er wat aan de hand, is dit al lang zo? Wat is de jaarlijkse kostprijs voor de stad – en voor ons allemaal? Waarom wordt er geen regenwater gebruikt en herbruikt? Wanneer wordt de toestand zoals beloofd op de webstek van de stad?”

Schepen Marc Vanwalleghem (CD&V): “De waterpartij wordt gevuld door regenwater. Wanneer tijdens de zomer de citernes zouden leeg zijn, dan wordt die aangevuld met leidingwater. Maar dat is nog maar een keer gebeurd, goed voor 567 kubieke meter op drie jaar. Er is inderdaad nog altijd wat water verloren, maar zeker niet zoveel als u zegt.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier