Vlaams Belang Oostende dient klacht in wegens vereist vaccinatiebewijs voor gemeenteraad

© (Foto BELGA)

De Oostendse afdeling van Vlaams Belang heeft een klacht ingediend tegen de Oostendse burgemeester Bart Tommelein (Open Vld). Eerder deze week liet de burgemeester een mail versturen naar alle gemeenteraadsleden om een vaccinatiebewijs te vragen. Wie geen bewijs kon voorleggen zou de gemeenteraad en andere vergaderingen niet fysiek kunnen bijwonen. Volgens de partij schendt de burgemeester daarmee het medisch geheim.

Vlaams Belang Oostende tilt zwaar aan de mail. “Raadsleden worden letterlijk gediscrimineerd en onder druk gezet om zich te laten vaccineren terwijl er nog steeds geen verplichte vaccinatie geldt. Van een liberale burgemeester zou je verwachten dat hij de vrije keuze van de burgers respecteert”, klinkt het in de mededeling. Vlaams Belang Oostende diende intussen klacht in bij de gouverneur van West-Vlaanderen.

De partij benadrukt dat het geen stelling pro of contra vaccinatie wil innemen. “Iedereen moet deze keuze voor zichzelf kunnen maken zonder druk of het gevoel van verplichting, zonder bedreigingen en zonder het risico gediscrimineerd te worden. Wij hopen dan ook dat deze klacht de burgemeester weer tot zinnens brengt en dat voor iedereen deze onvoorwaardelijke keuze gewaarborgd blijft.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier