Vlaams Belang Diksmuide vraagt beter onderhoud van parkvijver

Johan Desender bij de vijver in het stadspark. (foto ACK)©type=
Johan Desender bij de vijver in het stadspark. (foto ACK)©type="Seq" annie callewaert
Redactie KW

Gemeenteraadslid Johan Desender (Vlaams Belang) pleitte maandagavond op de gemeenteraad voor een beter onderhoud van de parkvijver.

“Veel takken, hout en ander afval ontsieren de mooie vijver in het stadspark”, meent hij. “Vroeger kwam de duikploeg van de brandweer jaarlijks de vijver dreggen als een oefening. Misschien kan dat een oplossing zijn. Het afval moet dringend verwijderd worden en ook de struiken rond het zwanenhok verdienen een snoeibeurt. De fontein, die zorgt voor meer zuurstof in het water, werkt al een tijd niet. Nu de zomer lonkt en het stadspark in trek is bij inwoners en bezoekers is het belangrijk dat de vijver er mooi bij ligt.”

“De laatste brandweeractie zoals je beschrijft dateert van 2017”, reageert schepen Marc Deprez. “Sinds de hervorming is het takenpakket duidelijk omschreven. Alleen als de burgemeester het opdraagt, kan de brandweer nog zo’n taken uitvoeren. De kosten moet het stadsbestuur betalen. We mogen geen misbruik maken van de brandweer om niet-prioritaire taken uit te voeren.”

Fontein met timer

“De laatste grote baggerwerken dateren al van 1996. Het vrijmaken van de smalle overloop aan de kant van de Parklaan gebeurt om de twee tot drie jaar. De laatste opruimwerken in die buurt dateren van het najaar 2019. De fontein werkt, maar niet constant. De timer treedt in de voormiddag in werking en slaat ‘s avonds terug uit.”

(GUS)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.