https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Komende twee weken worden duizend Wevelgemnaars gevaccineerd

© SLW
© SLW
Stefaan Lernout

Voor de meeste inwoners van Wevelgem kan het niet snel genoeg vooruitgaan met de vaccinaties tegen het cronavirus. Helaas lijkt er maar geen schot in de zaak te komen, ook niet in Wevelgem. En wat met de reservelijst, klopt het dat er spuitjes op overschot zijn?

Tijdens de gemeenteraad antwoordde Lisa Yserbyt, coördinator van het vaccinatiecentrum op deze vragen van raadslid Hendrik Libeer (CD&V).

“In de laatste week van februari werden er 200 mensen gevaccineerd. In de eerste week van maart waren dat er 110. Afgelopen week, de tweede week van maart, waren dat er 152. Van die 152 zijn er twee mensen niet komen opdagen, voor hen werd de reservelijst aangesproken. Alle beschikbare vaccins werden dus toegediend.”

Mobiele teams

Voor de komende weken zijn er meer vaccins voorhanden. “Zowel deze als volgende week verwachten we telkens 500 mensen te vaccineren”, zegt burgemeester Jan Seynhaeve (CD&V).

“Het lijkt erop dat er de komende week een verdubbelingsscenario op gang komt zoals besproken. Mobiele teams worden ook opgestart, we beseffen dat er vele vragen blijven maar we zijn – stap voor stap – goed bezig.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.