Buurthuis Mesen zal ‘t Keteltje heten

Redactie KW

Tijdens de gemeenteraad in Mesen werd de naam voor het nieuwe buurthuis bekendgemaakt. Dat zal ‘t Keteltje heten.

Nadat eerder bekend raakte dat er een buurthuis komt in Mesen werd op de gemeenteraad van dinsdag 29 juni nu ook de naam van het buurthuis bekendgemaakt. Het was schepen van cultuur Maité Hellem die vertelde dat het buurthuis ‘t Keteltje zal genoemd worden. “Dit naar de straat waar het buurthuis gelegen is. De naam wordt met smeedijzer aangebracht op het gebouw.” Het buurthuis komt naast het Collectief Autonoom Dag Opvangcentrum (CADO) in de Ketelstraat.

Werken met vertraging gestart

Burgemeester Evrard hoopt met Pasen volgend jaar het buurthuis te openen. “De plannen waren om de werken aan te vatten op 26 april. Door voorafgaande grondwerken werd nu pas eind deze week gestart.”

Het pand wordt 100 vierkante meter groot”, zegt burgemeester Sandy Evrard. “Het moet een ontmoetingsplaats worden voor alle Mesenaars en het zal voor verschillende activiteiten worden gebruikt. Ik denk onder meer aan vergaderingen en lessenreeksen. Andere mogelijkheden zijn muzieklessen en sport. Het zou fijn zijn mocht er een wisselwerking komen tussen jong en oud van het CADO.” De definitieve invulling van het buurthuis gebeurt door de schepenen van sociale zaken, jeugd en sport. (MDN)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier