Freddy Vanbelleghem vervoegt cd&v Blankenberge met oog op de senioren

Freddy Vanbelleghem komt op voor senioren in Blankenberge. (foto WK)
Redactie KW

Cd&vplus loste recent weer een nieuwe naam voor de gemeenteraadsverkiezingen in oktober. De 74-jarige Freddy Vanbelleghem wil van de vereenzaming bij ouderen een bijzonder aandachtspunt maken.

Freddy Vanbelleghem, een geboren Gentenaar, ruilde zijn Arteveldestad jaren geleden in voor Blankenberge. “Ik werkte vroeger in het UZ Gent, waar ik instond voor het patiëntenvervoer. Maar ik voelde mij altijd al aangetrokken tot de kust en door Blankenberge in het bijzonder. Toen ik hier in 2010 samen met mijn vrouw Viviane ben komen wonen, heb ik mij meteen in het verenigingsleven gestort”, vertelt Freddy, die zich onder meer engageert voor de stedelijke seniorenraad. “Ik heb mij daar als vrijwilliger ingewerkt en woon veel activiteiten bij. Maar ik werd er ook geconfronteerd met de specifieke noden van senioren, wat uiteindelijk leidde tot een adviesnota over de knelpunten die er zijn, zoals eenzaamheid en armoede. Deze nota werd naderhand ook overgemaakt aan het stadsbestuur”, klinkt het.

Seniorvriendelijk

“Senioren zijn een steeds groter wordende leeftijdsgroep in onze badstad. Dat betekent dat er ook bijzondere aandachtspunten vanuit het beleid nodig zijn, en daar willen we met onze verruimingslijst cd&vplus graag werk van maken. Samen met de voorzitster van de Blankenbergse cd&v-senioren is Freddy onze vinger aan de pols van de senioren. Kunnen meewerken aan een seniorvriendelijke stad, is zijn motivatie om kandidaat te zijn bij de komende gemeenteraadsverkiezingen. Hij wil die stem helpen vertegenwoordigen”, vult lijsttrekker Sandy Buysschaert aan.

“Ook de digitale achterstand is een uitdaging bij de senioren”, zegt Freddy nog. “Ik ben vrijwilliger in het ziekenhuis, en alleen al aanmelden is daar voor veel ouderen moeilijk omdat dit digitaal gebeurt. Men had het na corona altijd over de jeugd die het moeilijk heeft, maar we mogen onze oudjes ook niet vergeten hé. Zet eens wat meer bankjes in het centrum, bijvoorbeeld: da’s dé remedie tegen eenzaamheid.” (WK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier