Coronacrisis heeft impact van 4,2 miljoen euro op financiële resultaten Knokke-Heist

© (Foto DM)
© (Foto DM)
Dirk Meulders
Dirk Meulders Medewerker KW

In het meerjarenplan 2020-2025 zette het college van burgemeester en schepenen van Knokke-Heist de krijtlijnen van deze beleidsperiode uit. Jaarlijks wordt een jaarrekening voorgelegd aan de gemeenteraad. In die jaarrekening wordt een evaluatie gemaakt van de financiële toestand en de verwezenlijkingen van de gemeente.

De coronacrisis had een bijzondere impact op de financiële resultaten van 2020. De totale impact wordt geraamd op 4,2 miljoen euro. Dit is in hoofdzaak toe te wijzen aan het economische relanceplan met diverse maatregelen zoals de waardebonactie, maar ook aan het derven van inkomsten uit concessies, verhuringen en de terrastaks.

Globaal blijven de resultaten positief. Het boekjaar 2020 sluit af met een budgettair resultaat van 34.108.638 euro en een autofinancieringsmarge van 8.639.917 euro. Via het pensioenfonds werd een spaarpot van 16,5 miljoen euro aangelegd om de toekomstige pensioenfactuur op te vangen. De financiële schulden zakken tot een niveau van 25 miljoen euro. Ondanks corona blijven alle financiële parameters dus positief.

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.