Burgemeester Carine Dewaele van Lendelede lijsttrekker voor de CD&V bij de gemeenteraadverkiezingen

© CLY

Voorlopig geen wit konijn op de CD&V-lijst naar de volgende verkiezingen toe in Lendelede, wel vertrouwde gezichten. Burgemeester Carine Dewaele is de kopvrouw, de jonge Daan Mostaert krijgt de 2de plaats. De partij gaat niet als CD&V maar wel als ‘CD&V Lendelede 2030’ naar de verkiezingen.

“Bij de nieuwe naam zorgden we ook voor een nieuw logo”, zegt Carine Dewaele. “We laten de CD&V niet los en blijven christen-democraten in hart en nieren. We voegen Lendelede toe aan onze lijstnaam om onze lokale verankering te benadrukken, 2030 staat voor de toekomst van onze gemeente!”

Vier

De CD&V stelde al 4 kandidaten voor de komende gemeenteraadsverkiezingen voor. Burgemeester Carine Dewaele (66) is de lijsttrekker. “Ik ga er met een gemotiveerd en ervaren team voor de volle honderd procent voor, zegt Carine Dewaele. “Dat we het goed deden in de voorbije jaren, blijkt uit de goede resultaten van de gemeentemonitor waar we op de 3de plaats in de provincie stonden qua vertrouwen van de burgers in het bestuur. En we geven met onze partij ook jongeren kans. Onze huidige jongste schepen Daan Mostaert krijgt de tweede plaats. Schepen van financiën Rudy Rommens staat op de derde plaats en het sociaal gezicht van ons team, schepen Rita Lammertyn, duwt de lijst. In juni maken we de volledige lijst bekend.”

Geen vertrouwen

Over de ‘affaire’ schepen Bernard Fonteyne (hij stapt over naar N-VA e+ Trots en zetelt nu als onafhankelijke) wilde men op de persconferentie niet veel kwijt. “We laten die zaak achter ons”, zegt de burgemeester. “We verdeelden de bevoegdheden van Bernard Fonteyne onder de andere schepenen. Een logische beslissing na zijn uitstap uit de CD&V. Er is geen vertrouwen meer om nog samen te werken. Hij blijft wel zetelen in het schepencollege.”