Onafhankelijk Lendeleeds schepen Bernard Fonteyne is zijn bevoegdheden kwijt

Bernard Fonteyne bevestigt dat hij zijn bevoegdheden kwijt is. © foto Frank

In Lendelede is schepen Bernard Fonteyne zijn bevoegdheden kwijt. Dat besliste een extra schepencollege donderdag nadat Fonteyne bekendmaakte dat hij uit de CD&V stapt, voortaan als onafhankelijk schepen wil zetelen én overstapt naar N-VA + Trots.

Donderdag 7 maart was er in Lendelede een extra schepencollege waarin de bevoegdheden van de schepenen herschikt werden, nadat schepen Bernard Fonteyne woensdagavond bekendmaakte dat hij uit de CD&V-fractie stapt en voortaan als onafhankelijk schepen wil zetelen. Hij staat bij de komende gemeenteraadsverkiezingen op de lijst van N-VA + Trots.

Logische beslissing

“Woensdagavond 6 maart vernamen onze CD&V-schepenen tijdens het college van burgemeester en schepenen dat Bernard Fonteyne niet langer tot de CD&V-fractie behoort en zijn mandaat als raadslid en schepen verder als onafhankelijke zal uitoefenen”, zeggen de CD&V-schepenen. “Wij moesten via de pers vernemen dat hij bij de gemeenteraadsverkiezingen zal opkomen met N-VA + Trots als verruimer, tegen de huidige CD&V-meerderheid. Het is dus onmogelijk om met hem in onderling vertrouwen verder te werken binnen het college. Daarom werd donderdag tijdens een buitengewone vergadering van het schepencollege de volgens ons logische beslissing genomen om de beleidsdomeinen van Bernard Fonteyne te herschikken. Burgemeester Carine Dewaele krijgt er openbare werken en landbouw bij, Rudy Rommens verkeer en mobiliteit, Daan Mostaert sport en recreatie en Rita Lammertyn dierenwelzijn.”

Met andere woorden: Bernard Fonteyne blijft tot het einde van deze legislatuur schepen, maar dan wel zonder bevoegdheden.(IB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier