Brugse politie reikte foute parkeerschijven uit aan nieuwe Bruggelingen

Stefan Vankerkhoven

Niet alleen handelaars en verzekeringsmakelaars maar ook de Brugse politie heeft foute parkeerschijven uitgereikt. Dat bleek maandagavond tijdens de gemeenteraad.

De foute parkeerschijf die de Brugse politie uitreikte.
De foute parkeerschijf die de Brugse politie uitreikte.

Raadsleden Karin Robert (Groen) en Nele Caus (N-VA) hekelden het feit dat recent parkeerwachters tal van automobilisten een bonnetje van 40 euro gaven, omdat ze een foute parkeerschijf op hun dashboard geplaatst hadden: “Zelfs de lokale politie heeft eerder dit jaar foute kaarten uitgereikt aan nieuwe Bruggelingen!”

Instructie

Volgens burgemeester Dirk De fauw hadden de parkeerwachters intern de instructie gekregen om na te gaan of alle parkeerschijven wel geldig waren: “Je komt de gekste exemplaren tegen. Ik roep alle handelaars op om die foute kaarten uit hun winkelrekken te halen.”

“Het schepencollege stelt al wie zich verweert tegen deze retributie vrij van betaling. We hebben de private firma maandag de opdracht gegeven om geen bonnetjes voor deze feiten meer uit te schrijven. Toch ten minste voor de schijven die min of meer aan het ministerieel besluit beantwoorden.”

Toeristen

Stefaan Sintobin (VB) repliceerde: “Onlangs moest een Fins echtpaar ook dat bonnetje betalen. Wat zul je doen met toeristen die ten onrechte een parkeerretributie kregen?”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier