Algemeen directeur Dirk Ackerman neemt ontslag in Lo-Reninge

Op de digitale gemeenteraad van Lo-Reninge werden de belangrijkste investeringen voor 2021 toegelicht en werd het vrijwillige ontslag van algemeen directeur Dirk Ackerman aangekondigd.

Burgemeester Lode Morlion en algemeen directeur Dirk Ackerman. (foto MVO)©MYRIAM VAN DEN PUTTE
Burgemeester Lode Morlion en algemeen directeur Dirk Ackerman. (foto MVO)©MYRIAM VAN DEN PUTTE

Burgemeester Lode Morlion lichtte de aanpassing van het meerjarenplan toe. “Over de volledige periode (2021-2025) zal netto, na verrekening van de subsidies, 4,2 miljoen geïnvesteerd worden en we hadden gepland om 1,3 miljoen nieuwe kredieten op te nemen. Voor 2021 is er voor 1,5 miljoen euro investeringen voorzien. Daarin zijn een aantal restauratiedossiers opgenomen waarmee wordt gestart: 150.000 euro voor het administratief centrum en 50.000 euro voor de Westpoort (waarvan 60 procent subsidie later). We waarderen onze speelpleinen op met speeltoestellen (80.000 euro) en werken de jeugdsite af (15.000 euro). We schaffen twee elektrische wagens aan (70.000 euro), een tractorboomfrees (30.000 euro) en een nieuwe kopieermachine (15.000 euro). Het onderhoud van onze wegen kost zo’n 177.000 euro en in IBA’s ( systeem voor Individuele Behandeling van Afvalwater, red .) investeren we 350.000 euro.”

En dan was er het aangekondigde vrijwillige ontslag van algemeen directeur en secretaris Dirk Ackerman. “Dirk kwam in dienst als secretaris in 1994”, blikt burgemeester Morlion terug. “Het zal niemand verbazen als ik zeg dat de inhoud van de functie sedertdien onnoemelijk is veranderd. Met rustige vastheid en een ijzersterk geheugen heeft Dirk al die jaren de administratie geleid, met ongelooflijk veel orde. Uiteraard blijft Dirk nog een klein jaar de leiding nemen van onze administratie. Maar bij deze bedanken we hem nu al voor de bijna 27 jaar dat hij ten dienste stond van onze stad.” Aansluitend wordt een vacature opengesteld voor de functie van algemeen directeur in statutair verband voor aanwerving vanaf 1 november 2021.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.