Lid Vlaams Belang geweerd als lid van de gemeenteraad in Pittem

Robin Vandenberghe werd om wettelijke redenen als raadslid uitgesloten. © JG
Redactie KW

Raadslid Robin Vandenberghe bleek niet langer aan de wettelijke vereisten te voldoen om te zetelen.

Bij het begin van de voorbije gemeenteraad op maandag 24 april had burgemeester Ivan Delaere een opmerkelijke mededeling. Raadslid Robin Vandenberghe bleek niet langer aan de wettelijke vereisten te voldoen om te zetelen.

Burgemeester Ivan Delaere (CD&V) begon de raad, waarop bij aanvang raadslid Robin Vandenberghe (Vlaams Belang) ontbrak, met een wel erg onverwachte melding. Hij liet immers weten dat Robin Vandenberghe niet langer aan de wettelijke vereisten voldeed om raadslid te zijn. Bij administratieve taken hadden de gemeentediensten immers geconstateerd dat hij al geruime tijd in Proven woont en dus niet meer in Pittem gedomicilieerd is, een basisvereiste om te kunnen zetelen.

Hij heeft dit echter zelf niet laten weten en dus heeft de gemeente hem op 19 april per aangetekend schrijven van het bovenstaande op de hoogte gebracht, een bericht dat hij overigens nog niet was gaan afhalen. Er werd zowel door meerderheid als oppositie met verbazing op het bovenstaande gereageerd en Oppositiekartel Groep 2012 stelde zich openlijk vragen omtrent de, naar hun mening, onterecht ontvangen presentiegelden. In de loop van de zitting kwam raadslid Vandenberghe opdagen en werd van het bovenstaande in kennis gesteld. Hij beweerde niet te weten dat hij melding moest maken van zijn verhuis en wenste ook niet in te gaan op de vraag naar de presentiegelden. Nadat hij een gedeelte van de raad volgde vanop de publieke tribune, verliet hij de raadszitting.

(JG)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier