Jean-Marie Dedecker lacht (opnieuw) met politici in nieuwjaarsfolder LDD Middelkerke

De burgemeester wordt geviseerd in de folder. © MF
Matthias Feyen
Matthias Feyen Redactie KW

Een nieuwjaarsfolder van LDD Middelkerke steekt de draak met de burgemeester en enkele schepenen.

Het woelige politieke klimaat in Middelkerke belooft dit jaar alleen maar grilliger te worden in aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober. Een nieuwjaarsfolder van Lijst Dedecker steekt de draak met uitspraken van burgemeester Janna Rommel-Opstaele en schepen Liliane Pylyser-Dewulf in Pano. Ook Michel Landuyt en secretaris Pierre Ryckewaert moeten het ontgelden. Het is niet de eerste keer dat LDD Middelkerke cartoons publiceert in een folder die deur-aan-deur wordt verspreid.

“In de politiek moet je tegen een stootje kunnen en na al die jaren heb ik een dik vel gekregen”, reageert burgemeester Janna Rommel-Opstaele op de publicatie. “Het is niet de eerste keer dat hij cartoons publiceert in zijn krantje. De tekeningen op zich vind ik wel geslaagd, die cartoonist kan er iets van. Die aanhoudende negatieve toon zijn de mensen echter meer dan beu. Wij willen vooruit met deze gemeente, er ligt nog heel wat werk op de plank. Het kan niet blijven over het casino gaan”, klinkt het.

Ook Michel Landuyt en secretaris Pierre Ryckewaert moeten het ontgelden.
Ook Michel Landuyt en secretaris Pierre Ryckewaert moeten het ontgelden.© MF

Op zaterdag 27 januari organiseert Lijst Dedecker een nieuwjaarsreceptie in Zaal Walrave in Oostende. Verwacht wordt dat er daar meer nieuws mag verwacht worden in het kader van de gemeenteraadsverkiezingen. CD&V Middelkerke toost dan weer op het nieuwe jaar tijdens een ontbijt op zondag 4 februari in De Stille Meers en Open VLD Middelkerke kiest voor een ontbijtfestijn op 11 februari in De Stille Meers.

(MF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier