Heuvelland wacht op subsidie voor bezoekerscentrum

Redactie KW

Op de gemeenteraad van maandag moest schepen van Toerisme Etienne Cloet (N-VA) toegeven dat Toerisme Vlaanderen de subsidie voor het verbouwen van de voormalige pastorie in Kemmel tot bezoekerscentrum nog steeds niet toegezegd heeft. Daardoor komt het hele project op de helling te staan.

Nadat eerder het bestek passeerde voor de ruwbouw van de verbouwing van de voormalige pastorie in Kemmel tot bezoekerscentrum, was het nu de beurt aan de andere percelen (onder andere sanitair, verwarming, elektriciteit, lift, meubilair…). De totale uitgave voor deze opdracht wordt geraamd op 1.212.114,12 euro. CD&V stemde tegen. “Omdat de plannen voor het bezoekerscentrum niet stroken met onze toekomstvisie op de kerken in Heuvelland”, zei Geert Debergh (CD&V). “Wij opteren om het volledige bezoekerscentrum onder te brengen in de kerk van Kemmel.”

Geert Vandewynckel (HEUVELLAND) stemde ook tegen. “Logisch, want ik ben van meet af aan tegenstander geweest”, aldus Geert Vandewynckel. “We hadden een volledig uitgewerkt dossier in de vorige legislatuur, waarbij bovendien de nodige subsidies toegezegd waren. Dat blijft voor mij een gemiste kans. Bovendien is het steeds minder zeker dat de werken effectief uitgevoerd worden. Klopt het dat de subsidies van Toerisme Vlaanderen, toch goed voor ongeveer 1,63 miljoen euro nog steeds niet toegezegd zijn?”

“We zijn in blijde verwachting”, zei schepen van Toerisme Etienne Cloet (N-VA) laconiek.

“Dan kan het heel goed zijn dat we hier nu een overbodige discussie aan het voeren zijn. Want als kleine gemeente kunnen we geen bezoekerscentrum realiseren zonder steun van de hogere overheden”, besloot Geert Vandewynckel.

(TOGH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier