Groen pleit (opnieuw) voor autovrije Grote Markt in Roeselare

Philippe Verhaest

Als het van Groen afhangt, behoren de parkeerplaatsen op de Grote Markt van Roeselare straks tot het verleden. De partij blijft ijveren voor een autovrij plein

Tijdens de kersperiode wordt de Grote Markt ingenomen door een grote ijspiste en kunnen er een maand lang geen auto’s op de Grote Markt parkeren. “Reken daar doorheen het jaar ook nog de wekelijkse dinsdagmarkt bij, een week kermis en nkele andere activiteiten, dan zijn deze paar parkeerplaatsen toch niet zo erg vaak beschikbaar”, zegt Bert Wouters (Groen). “Op zo’n momenten is er geen haan die kraait naar die enkele ingenomen plaatsen. Het permanent maken van deze situatie lijkt ons op veel vlakken positief: voor mobiliteit, voor de mensen en voor het klimaat.”

“Ik mis in het meerjarenplan iets in die richting, al hoeft het autovrij maken van de Grote Markt niet veel te kosten. Het is meer een keuze dan een kost. Het vernieuwde stadhuis zou ook de gelegenheid bieden om te starten met een autovrije Grote Markt. Het gebouw zou des te meer stralen en je creëert een nieuw levendig evenementenplein. Kunnen we deze bestuursperiode de Grote Markt autovrij maken?”

Schepen Griet Coppé (CD&V) is bijzonder kort. “Dit is niet in het meerjarenplan opgenomen en ook niet in het bestuursakkoord.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.