Gouverneur Decaluwé mag zich voortaan Ridder noemen

Redactie KW

De Confrérie Du Rat Mort, 150 jaar geleden gesticht door James Ensor, organiseerde zaterdagavond het 60ste Groot Kapittel.

De festiviteiten vonden plaats in het stadhuis van Oostende. Traditioneel worden een aantal verdienstelijke mensen als ‘ridder’ in de orde opgenomen. Deze eer viel dit jaar te beurt aan Carl Decaluwé (gouverneur van West-Vlaanderen), Yvan De Mesmaeker (secretaris van de Europese Security Association), Michel Hofman (Vleugeladjudant van de Koning), Jacques Litière (Personeelsdirecteur HRM), Jean-Pierre Samyn (internationaal tolk) en Jean-Claude Van Loo (Mede-stichtend lid Rotary Oostende Maritiem).

De zes nieuwe ridders moesten hun eed van trouw afleggen en beloven zo veel mogelijk activiteiten van de confrérie te zullen bijwonen. Gouverneur Decaluwé vond zijn ‘ridderschap’ een hele eer. “Ik ben verwonderd van het netwerk in de confrérie, dat 141 ridders telt. Er zijn personaliteiten uit de hele bedrijfswereld. De hele maatschappij is vertegenwoordigd. Ik wist niet dat de confrérie destijds werd opgericht door James Ensor. Het klinkt allemaal heel interessant en ik wil me daar wel eens in verdiepen zodat ik een waardig ridder kan worden.”

(FRO – foto FRO)

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, editie De Zeewacht

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.