Gemeenteraad Zonnebeke neemt met staande ovatie afscheid van burgemeester Cardoen

Redactie KW

De laatste gemeenteraad van 2014 stond volledig in het teken van het afscheid van burgemeester Dirk Cardoen die na 38 jaar de politiek verlaat.


Oppositieleider Franky Bryon (SP.A) dankte Dirk Cardoen voor zijn jarenlange inzet en had woorden van lof voor correctheid, kennis en sociaal gevoel. “We gaan je politieke ervaring missen”, aldus Franky Bryon. Ook CD&V bij monde van Joachim Jonckheere sloot zich bij die woorden aan.

Partijgenoot en rechterhand van Cardoen Luc Hoflack schetste de politieke carrière van de burgemeester en het succesverhaal van Inspraak, waarvan de burgemeester medeoprichter was, dat van 4 naar 12 zetels in de raad mede dank zij de inzet van Dirk Cardoen.

Ook de nieuwe burgemeester Dirk Sioen ( Inspraak) die op de dag van de raadszitting de eed had afgelegd in de handen van de gouverneur vond het een eer 20 jaar te hebben samengewerkt en een veelbetekende knuffel drukte het respect uit dat beiden voor elkaar hebben. “Ik ben dankbaar dat ik dit mocht doen”, aldus de burgemeester. “Speciale woorden van dank aan ereburgemeester Maurice Bourgois die me die kans gaf, maar de leeftijd is er om te stoppen. Ik zie in iedere politieke fractie jonge krachten met veel kennis en inzet. De politieke toekomst van Zonnebeke is verzekerd.”

Van al zijn collega’s raadsleden en het talrijk opgekomen publiek kreeg Dirk Cardoen een minutenlange staande ovatie

(NVZ)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.