Gemeente Ledegem krijgt extraatje van 1,2 miljoen euro

Redactie KW

Tijdens de gemeenteraad werd ook Marijn De Vos aangesteld als nieuwe algemeen directeur op proef.

Het belangrijkste nieuws van de gemeenteraad van Ledegem viel vooraf te horen, toen burgemeester Bart Dochy (CD&V-VD) bekend maakte dat de zaak rond het dossier over de brand bij de firma’s Maro en Luyckx van 29 juni 1994, voor de gemeente nu definitief van de baan is. Meer zelfs, de gemeente krijgt nog een extraatje van 1,2 miljoen euro op de rekening gestort.

Tijdens de vraagstelling vroeg Sien Jacques (SP.A/Groen) zich af waarom het fietspad in de Papestraat niet mee geasfalteerd werd zoals de rest van het wegdek. Burgemeester Bart Dochy (CD&V-VD) vroeg het raadslid om eens te gaan kijken. De slechtste delen werden heraangelegd. Het betekende, volgens de burgemeester, een hele verademing voor de fietsers die deze verbinding tussen Ledegem en Dadizele namen.

(LDE)

Marijn De Vos nieuwe algemeen directeur

In de geheime zitting werd Marijn De Vos aangeworven als nieuwe algemeen directeur op proef. Na een grondige selectie kwam hij als de beste naar voren. Marijn is 33 jaar en woont in Wielsbeke. Hij studeerde rechten en na vier jaar bij een advocatenkantoor in Kortrijk is hij ondertussen al zes jaar gemeentesecretaris en sinds vorige week algemeen directeur in Lovendegem. Normaal start Marijn De Vos op 1 november in Ledegem en vervangt hij vanaf 1 februari Geert Demeyere, de huidige algemeen directeur. De burgemeester vond het goed dat de beide functies elkaar enkele maanden kunnen overlappen.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.