Eliane Spincemaille wordt lijsttrekker bij CD&V in Zwevegem

Eliane Spincemaille. © GV
Redactie KW

Huidig provincieraadvoorzitter Eliane Spincemaille zal de Zwevegemse CD&V-lijst trekken bij de komende gemeenteraadsverkiezingen.

Tijdens het jaarlijks Vriendenfeest van de Zwevegemse CD&V-afdeling, kondigde men aan dat Eliane Spincemaille uit Otegem de CD&V-lijst zal aanvoeren, en zo kandidaat-burgemeester is bij de komende gemeenteraadsverkiezingen. De 57-jarige huidige voorzitter van de provincieraad en CD&V-fractieleider in de gemeenteraad, kreeg unaniem het vertrouwen van het partijbestuur.

Het is de eerste keer in Zwevegem, op welke lijst ook, dat een vrouw op de eerste plaats staat. De bekendmaking van de lijsttrekker gebeurde niet toevallig. Volgens Eliane Spincemaille kreeg men binnen CD&V al meermaals de vraag wie met de verkiezingen de lijst zou trekken. Verder is de lijstvorming nog verre van klaar. “Intern denken we er uiteraard al over na, maar het is nog te vroeg om daar nu al namen op te plakken. Wel willen we ook aantonen dat we met een ijzersterke lijst naar de kiezer zullen trekken.”

Eliane Spincemaille is licentiate TEW en is deeltijds leerkracht economie derde graad in het Sint-Jan Berchmanscollege in Avelgem. Ze is moeder van drie kinderen en grootmoeder van drie kleinkinderen.

(GV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier