De vorige informateur, PS-voorzitter Paul Magnette, leek zeker naar het einde van zijn opdracht toe aan te sturen op een paars-groene coalitie met liberalen, socialisten en groenen, maar Coens en Bouchez willen "in alle openheid, alle mogelijke pistes bewandelen om tot een regering te komen in ons land", en "zullen alle pistes onderzoeken", valt te horen bij de CD&V-top.

CD&V-onderhandelaar Koen Geens liet de afgelopen weken en dagen verschillende keren merken dat de paars-gele formule - met N-VA - wat hem betreft nog niet voldoende getest werd, en dat N-VA-voorzitter Bart De Wever nu best aan zet komt. Ook Bouchez vond de tijd nog niet rijp voor paars-groen.

Joachim Coens werd ontvangen bij koning Filip. © Belga

Het gaat razend snel voor de nieuwe West-Vlaamse informateur. Hij werd begin deze week pas verkozen tot CD&V-voorzitter en wordt nu uitgestuurd om een federale regering te vormen.

De twee kersverse informateurs brengen op 20 december verslag uit bij de koning.

(Belga)

De vorige informateur, PS-voorzitter Paul Magnette, leek zeker naar het einde van zijn opdracht toe aan te sturen op een paars-groene coalitie met liberalen, socialisten en groenen, maar Coens en Bouchez willen "in alle openheid, alle mogelijke pistes bewandelen om tot een regering te komen in ons land", en "zullen alle pistes onderzoeken", valt te horen bij de CD&V-top.CD&V-onderhandelaar Koen Geens liet de afgelopen weken en dagen verschillende keren merken dat de paars-gele formule - met N-VA - wat hem betreft nog niet voldoende getest werd, en dat N-VA-voorzitter Bart De Wever nu best aan zet komt. Ook Bouchez vond de tijd nog niet rijp voor paars-groen. Het gaat razend snel voor de nieuwe West-Vlaamse informateur. Hij werd begin deze week pas verkozen tot CD&V-voorzitter en wordt nu uitgestuurd om een federale regering te vormen.De twee kersverse informateurs brengen op 20 december verslag uit bij de koning.(Belga)