Brugse stadsbestuur wacht op verklaring Vlaamse regering rond Bombardier

Het Brugse stadsbestuur reageert voorzichtig tevreden met verklaring federale regering en kijkt uit naar verklaring Vlaamse regering over toekomst Bombardier.

© KRANT VAN WEST-VLAANDEREN

Het Brugse stadsbestuur drukte de voorbije dagen zijn bezorgdheid uit over de onzekerheid die op dit moment heerst bij Bombardier. In de afgelopen dagen raakten intenties van plannen bekend van het Europese management over het mogelijk laten afvloeien van zowat de helft van de 500 jobs in de Brugse vestiging.

Op woensdag 1 februari ontving het stadsbestuur in het Stadhuis een delegatie van het personeel en vertegenwoordigers van de vakbonden. Het college van burgemeester en schepenen had een gesprek met de personeelsleden en drukte hen op het hart dat het stadsbestuur en bij uitbreiding alle Brugse politieke families er alles zullen aan doen om de werkgelegenheid in Brugge zo veel als mogelijk te blijven garanderen, onder meer door tussenkomsten op alle bestuursniveaus (zowel lokaal, Vlaams als federaal). In Vlaams en federaal parlement drukten volksvertegenwoordigers hun bezorgdheid uit. Intussen kwam er al een positief signaal van de federale regering.

“Als stadsbestuur drukken we alvast onze tevredenheid uit over de verklaringen van de federale regering omdat dit de zekerheid geeft dat de dubbeldekrijtuigen in Brugge kunnen worden afgewerkt”, zegt Burgemeester Renaat Landuyt. “Nu is het uitkijken of ook de Vlaamse regering een positief signaal geeft en waakt over de eerlijke behandeling van de orders van trams door De Lijn. Bombardier verdient hier ook een eerlijke kans, zoals de Raad van State al door haar schorsingsarrest onderstreepte.”

(SV)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.