Annie Vanlerberghe (70) komt in de gemeenteraad van Wielsbeke

Annie Vanlerberghe legt de eed af als gemeenteraadslid. Zij zal de laatste maanden van deze legislatuur Youri Delporte vervangen. © NVR
Redactie KW

Op de rustige gemeenteraad van 27 juni legde Annie Vanlerberghe (70) de eed af als gemeenteraadslid.

De politica uit Sint-Baafs-Vijve vervangt Youri Delporte uit Ooigem bij oppositiepartij U. Vanlerberghe is bestuurslid van Neos, Markant en KVLV. “Vanuit die optiek wil ik de laatste maanden van deze legislatuur mijn verantwoordelijkheid opnemen”, geeft ze aan.

Tijdens de gemeenteraad werd de jaarrekening voorgelegd. Die had een positief resultaat. “Niet positief genoeg om de belastingen te verlagen”, vroeg Georges Lambrecht (U.) luidop. Het antwoord van schepen van Financiën Rik Buyse (N-VA) was negatief. “Die belofte werd inderdaad gemaakt bij het begin van de legislatuur, maar Vlaanderen kwam zijn belofte over de onroerende voorheffing niet na. Daarnaast zou een verlaging in een verkiezingsjaar kunnen geïnterpreteerd worden als verkiezingsstunt.”

Buyse bracht ook de commotie rond de Wielsbekebon onder de aandacht. U. kaartte dit probleem aan in onze krant. “De digitalisering van de bon wordt een feit. Handelaars zullen de bon online kunnen indienen. Deze optie zal er komen met de nieuwe website, waarvan de deadline half juli is. Handelaars kunnen de bon ook buiten de openingsuren binnenbrengen in het gemeentehuis. Men mag dit gerust ook in de brievenbus steken”, besloot hij.

(NVR)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.