Aanleg van een buurtparking in de Mandelstraat in Wakken zorgt voor discussie

De gemeenteraad in Dentergem bracht nogal wat discussie teweeg omtrent het lopende dossier over de creatie van een buurtparking in de Mandelstraat in Wakken.

De plaats waar de buurtparking in de Mandelstraat in Wakken zou moeten komen. © Foto Nele

De raad werd vlot geopend en een belangrijk punt was toch het creëren van een buurtparking in de Mandelstraat in Wakken. Het dossier werd op tafel gelegd en de oppositie stelde zich toch wat vragen.

Burgemeester Koenraad Degroote (Eendracht) legt uit: “Met dit studieplan willen wij werken aan de verkeersveiligheid in de bebouwde kom. We willen de bereikbaarheid bevorderen en werken met een snelheidremmend effect. De voetgangers, fietsers en gebruikers van het openbaar vervoer krijgen meer plaats. Er wordt ook gezocht naar verkeersveiliger parkeeralternatieven. In de Mandelstraat zal men niet langer kunnen parkeren op de rijbaan. Dat wordt vervangen door een buurtparking.”

Voldoende zebrapaden

Focus8720-gemeenteraadsleden Antoon Vandemaele en Veerle Cannie gingen daar niet helemaal mee akkoord. Zij stelden zich vragen omtrent de verkeersveiligheid en de snelheid.

Burgemeester Koenraad Degroote: “Wij hebben alles goed bekeken en de veiligheid staat bovenaan. Er zullen voldoende zebrapaden aangelegd worden. Het is niet de bedoeling dat we van de straat een autostrade maken. Er zal gewerkt worden aan een snelheidremmend effect.”

De oppositie kon zich niet vinden in dit dossier en onthield zich bij stemming.

(NS)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.