Plannen voor club voor elektrische fietsen in Veurne

Redactie KW

In Veurne wil het Lokaal dienstencentrum De Zonnebloem een fietsclub voor elektrische fietsen oprichten. Een naam hebben ze al: Fietsclub Altijd Wind Achter.

Björn Pollentier (32), zelf zoon van een wielrenner, kent menig Veurnse senior als de centrumleider van De Zonnebloem. Aurèle Lenoir (74) staat ongetwijfeld in heel wat geheugens gegrift als oud-leraar aan het Veurnse college. In De Zonnebloem maakt hij deel uit van de centrumraad en is hij actief in tal van clubs.

Zij willen nu in Veurne een club voor elektrische fietsen oprichten. “Eigenlijk gaat het over fietsen met trapondersteuning”, zegt Aurèle Lenoir. “Het is zo dat deze fietsen voorzien zijn van een motor die je als het ware helpt trappen. Stop je met trappen dan stopt de motor ook. Uiteindelijk fietsen we om te bewegen en met een efiets is dit gewoon minder belastend. Het is een feit dat de verkoop van deze ebikes in de lift zit. Om op deze trend in te spelen kwam ik dan ook met het idee om Fietsclub Altijd Wind Achter (FC AWA) op te richten.” Op 23 februari vindt in De Zonnebloem om 10 uur een startvergadering rond de fietsclub plaats.

(JAV)

Meer in Krant van West-Vlaanderen (editie Het Wekelijks Nieuws Kust)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.