Parochiezaal op ‘t Veld wordt gerenoveerd

Redactie KW

Na drie jaar leegstand is het er eindelijk van gekomen : de parochiezaal op ‘t Veld wordt onder handen genomen. Grondig, heel grondig ! Met de aanvang van het schooljaar 2009-2010 zal ze pronken als gymzaal en polyvalente ontmoetingsruimte.

De bouw van deze zaal dateert van 1937. Toen deed deze ruimte dienst als parochiekerk voor de bewoners van ‘t Veld. De eerste kerk deed ondertussen dienst als parochiezaal; zangcrochets, toneelopvoeringen en zelfs volleybalwedstrijden vonden daar plaats.

De werkzaamheden startten op 1 december. Het podium blijft behouden en ook zullen de typische gebinten, zo eigen aan de ‘look’ van deze zaal, weer duidelijk zichtbaar worden. Er komt een speciale vloer die ook geschikt is voor allerlei gymoefeningen, de verwarming zal werken op warme lucht en voor de ramen met isolerend glas kon ook een beroep gedaan worden op een subsidiëring via het project van minister Vandenbroucke.

Indien alles volgens plan verloopt dan zullen de kinderen van de Sint-Antoniusschool per 1 september 2009 beschikken over een gloednieuwe gymzaal en ontmoetingsruimte. (Luc Bouckhuyt)

Uitgebreide versie in Krant van West-Vlaanderen (editie De Weekbode Tielt) van 12 december 2008.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.