Oppositie verzet zich tegen beëindiging huurcontract ‘t Gravenwinkeltje (Poll)

Redactie KW

Eerder deze week raakte bekend dat het gemeentebestuur de huurovereenkomst opzegt van ?t Gravenwinkeltje in de Fraeysstraat; het oudste werkmanshuisje in de stad. De oppositie reageert verbolgen.

Cultuurbeleidscoördinator Michiel Mestdagh vindt het een wijze beslissing om het huisje niet langer te huren. „Nostalgie om de nostalgie heeft geen zin”, zegt hij. „Het gebouwtje dateert uit omstreeks 1900 en is zeker niet uniek. Dus zinloos om er nog in te investeren en zijn doodsstrijd nodeloos te verlengen.”

Jos Bruynooghe (Groen!), die de kat de bel heeft aangebonden, zal het de eigenaars niet kwalijk nemen dat ze er een nieuwbouw optrekken en eieren voor hun geld kiezen, maar legt de schuld bij het CD&V-stadsbestuur.

„Waarom zou de familie Hollevoet investeren in een historisch huurpand waar de stad zelf niet naar omkijkt ?” zegt hij. „Niettemin vind ik de teloorgang van het oudste werkmanshuisje erg jammer. Er is de voorbije decennia al veel historisch erfgoed verkwanseld en dat moet stoppen !”

Ook Open VLD bij monde van gemeenteraadslid Pieter Debou is die mening toegedaan. „We verzetten ons tegen het beëindigen van de huurovereenkomst van ‘t Gravenwinkeltje”, klinkt het resoluut. „We willen niet dat het huisje gesloopt wordt en zullen de bescherming aanvragen. Het heeft een negentiende-eeuws karakter en is de portierswoning van het nabije domein ‘s Gravenwinkel geweest !” (Johan Sabbe)

Uitgebreide versie in Krant van West-Vlaanderen (editie De Weekbode Torhout) van 6 maart 2009.

Doe mee aan onze poll of reageer op 4450@kw.be

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.