Zonovergoten

© Ann De Craemer
Ann De Craemer
Ann De Craemer Schrijfster

Schrijfster Ann De Craemer heeft een passie voor wandelen en fotografie. Elke week maakt ze in Tielt een beeld waarover ze haar gedachten deelt.

Zomaar een muur in Tielt, met zomaar de schaduw van kerstlichtjes die erop neervalt. Toch vind ik het een mooi beeld voor mijn eerste column van het nieuwe jaar. Ik sluit er wel iets mee af waaraan jullie al een jaar gewend waren: ik ga verder met mijn column in 2020, maar het zal geen fotocolumn meer zijn. Wel een ‘gewone’ column, dus ik blijf trouw op post met stukjes die ofwel poëtisch zijn, ofwel grappig, of geen blad voor de mond nemen. Wie mijn fotowerk wil blijven zien, kan mij gewoon volgen op Instagram: @anndecraemer.

Simpelweg te zeggen: ik zie je graag, of, op zijn West-Vlaams: ik zie uij hèrn. Vier woorden slechts, maar wat een balsem voor de ziel kunnen ze zijn

Het jaar is pas begonnen, dus is het de tijd van goede voornemens. Mensen zullen stoppen met roken, minder eten, meer sporten en het minder drukdrukdruk hebben. Stuk voor stuk lovenswaardige voornemens, maar ik geef u er zelf gratis en voor niks eentje cadeau waar we allemaal iets aan hebben: zie mekaar graag! Voor u denkt dat ik mij als mijnheer pastoor tot u richt: godbetert, nee, want atheïst tot in de kist ben ik nog steeds. Ik bedoel gewoon dit: neem in 2020, in plaats van het altijd maar drukdrukdruk (wat haat ik die uitdrukking) te hebben, wat meer tijd om elkaar graag te zien. Elkaar eens stevig vast te pakken. Simpelweg te zeggen: ik zie je graag, of, op zijn West-Vlaams: ik zie uij hèrn. Vier woorden slechts, maar wat een balsem voor de ziel kunnen ze zijn.

Ik koos als laatste foto een waarop de zon uitbundig schijnt. Want wat kan ik mijn lezers, van wie de meesten anoniem voor me zijn maar van wie sommigen me op straat aanspraken om me te bedanken, anders toewensen? Letterlijke zon, die haar stralen op uw wegen strooit wanneer u gaat fietsen. Figuurlijke zon: liefde, en verliefdheid, en passie, en bovenal een gezondheid die u niet in de steek laat. Dat is namelijk het allerbelangrijkste. Maak van het eerste jaar van het nieuwe decennium eentje dat zonovergoten is.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.