Leerstoel Croky Cup

© belga
Frank Buyse
Frank Buyse Senior writer

Drie West-Vlaamse clubs in de kwartfinales van de Croky Cup. Mooi. Zulte Waregem zonder problemen, Kortrijk na veel angstzweet en uiteindelijk dan toch Club Brugge dat in Oostende zowaar strafschoppen nodig had. En er waren woensdag lessen te trekken.

Zulte Waregem, nochtans volop in strijd voor PO1, roteerde niét. En zette probleemloos STVV opzij. Coach Vanderhaeghe hield dan wel weer bij Kortrijk, dat nochtans zijn seizoen moest kleuren in de bekercompetitie, smaakmakers Mboyo en De Sart op de bank. Dat roteren was Vanderhaeghe vorig seizoen in de kwartfinales in Mechelen al niet goed bekomen en bijna liep het opnieuw fout af, de ingevallen Mboyo sleepte KVK na de rust alsnog naar de zege. Foute rotatie rechtgezet.

Maar een geestdriftig KVO bracht een ongeïnteresseerd en zelfs arrogant Club in de eerste helft wel in nauwe schoentjes

En dan KVO-Club Brugge. Bij de thuisploeg KVO kregen Dutoit, Jonckheere en Akpala, de helden van tegen Anderlecht, rust. Was iets voor te zeggen: de degradatiestrijd is belangrijker. Maar een geestdriftig KVO bracht een ongeïnteresseerd en zelfs arrogant Club in de eerste helft wel in nauwe schoentjes. Vooraf heette nochtans dat Club ook de Croky Cup serieus nam.

Club neemt alles serieus. Dinsdag werd de ‘Club Brugge Leerstoel’ opgestart: de Universiteit Antwerpen gaat in opdracht van Club Brugge op zoek naar ideeën die voetbalclubs/voetbalondernemingen vooruit kunnen helpen op juridisch, financieel, commercieel en sportief vlak. Club Brugge: zijn tijd ver vooruit. ‘s Anderendaags, tragikomisch bijna, voetbalde datzelfde Club dus op KV Oostende. Een club die de laatste jaren uitblonk in wanbeleid: jaren met geld gestrooid, vandaag worstelend met een schuldenberg 6,5 miljoen euro aan zelfde ‘weldoener’. Een club die vocht met zijn verleden tegen een club die de toekomst voor zich had. Maar op het veld was het wel de inzet van de eerste die het meest charmeerde. Club haalde het uiteindelijk wel, maar het was wel een wake up call. De les voor KVO: ze leven nog. Op het veld. En nu naar die leerstoel.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier