Natuurlijk niet. We willen weten hoe ze het land besturen, wat ze zullen ondernemen om onze samenleving hier op orde te krijgen. We willen weten in welk kader onze kinderen of kleinkinderen hun toekomst zullen realiseren. En daarom is het goed om weten waar die mensen voor staan. Wat hebben ze in hun mars, voor welke plannen vragen ze onze steun. Dáár gaat het dus over.

Want kiezen blijft nooit zonder gevolgen. Een keuze is zelden vrijblijvend. Met onze krant peilen we de komende weken naar wat onze politici voor West-Vlaanderen in petto hebben. Van de week vindt u in het midden van de krant (en ook online) de eerste aflevering van een reeks dubbelgesprekken met de kopstukken uit onze provincie. We willen van hen weten of zij (en hun partij) een antwoord hebben op de noden van onze provincie, een oplossing voor de problemen die opduiken of die al een hele tijd sluimeren.

Kiezen we straks voor mensen of voor het programma waar we achter staan?

Het is niet dat onze provincie meteen een probleemregio is. Het gros van ons heeft het niet slecht, de meesten zijn aan het werk, we hebben, op enkele plaatsen na, de laagste werkloosheidscijfers van het land, veel van onze ondernemingen zijn over de hele wereld actief, een aantal van hen behoort tot de wereldtop en we hebben toplui in veel sectoren. Houden zo. Maar achter onze façade hebben we naast het salon ook kamertjes waar we minder leuke posters kunnen ophangen. Met foto's van het schrale landschap hier, van dorpen zonder middenstand, met beelden van lege bushokjes, van vereenzaamde senioren en van een overwerkte schooldirecteur of van peuters met een aërosolmaskertje op het gezicht... Kortom, we hebben wel wat te vragen én we zijn benieuwd naar antwoorden die evenmin vrijblijvend zijn.

Natuurlijk niet. We willen weten hoe ze het land besturen, wat ze zullen ondernemen om onze samenleving hier op orde te krijgen. We willen weten in welk kader onze kinderen of kleinkinderen hun toekomst zullen realiseren. En daarom is het goed om weten waar die mensen voor staan. Wat hebben ze in hun mars, voor welke plannen vragen ze onze steun. Dáár gaat het dus over.Want kiezen blijft nooit zonder gevolgen. Een keuze is zelden vrijblijvend. Met onze krant peilen we de komende weken naar wat onze politici voor West-Vlaanderen in petto hebben. Van de week vindt u in het midden van de krant (en ook online) de eerste aflevering van een reeks dubbelgesprekken met de kopstukken uit onze provincie. We willen van hen weten of zij (en hun partij) een antwoord hebben op de noden van onze provincie, een oplossing voor de problemen die opduiken of die al een hele tijd sluimeren.Het is niet dat onze provincie meteen een probleemregio is. Het gros van ons heeft het niet slecht, de meesten zijn aan het werk, we hebben, op enkele plaatsen na, de laagste werkloosheidscijfers van het land, veel van onze ondernemingen zijn over de hele wereld actief, een aantal van hen behoort tot de wereldtop en we hebben toplui in veel sectoren. Houden zo. Maar achter onze façade hebben we naast het salon ook kamertjes waar we minder leuke posters kunnen ophangen. Met foto's van het schrale landschap hier, van dorpen zonder middenstand, met beelden van lege bushokjes, van vereenzaamde senioren en van een overwerkte schooldirecteur of van peuters met een aërosolmaskertje op het gezicht... Kortom, we hebben wel wat te vragen én we zijn benieuwd naar antwoorden die evenmin vrijblijvend zijn.