Door de verhuis van kantoren naar de stadsrand, is er in het centrum plaats voor échte winkels

© PNW
© PNW
Redactie KW

De verhuizing van de Christelijke Mutualiteiten van de Markt, waar decennialang het grote kantoor was, naar een nieuw kantorencomplex langs de stadsring ligt in de de lijn van een spijtige tendens in Waregem. De ideale bedrijfslocatie, en dit geldt zeker voor dienstverlenende sectoren, bevindt zich nu buiten de stadskern. Ook uitzendkantoren en interim-bureaus uit het centrum van Waregem lieten de stad voor het wat het was en trokken naar de rand.

Door Jan Decock

De voordelen zijn van velerlei aard. Zo vind je langs de R35 in vrijwel alle omstandigheden vrije parkeerplaatsen, zo is de parkeerzone van het Jeugdcentrum en Waregem Expo volkomen gratis. Waarom dat een belangrijke factor is? Omdat iedereen die bijvoorbeeld naar de CM of de VDAB moet geen kilometers wil lopen vooraleer hij zijn auto bereikt. En liefst een parking van langlopende duur. Dat idee zit er nog altijd rotsvast in, hoewel dat in de kern niet meer mogelijk is zonder daarvoor te betalen.

Ten tweede: de bereikbaarheid. Alle zaken en diensten langs de ring zijn vlot toegankelijk, nog véél beter dan in het centrum, waar enkele maanden geleden een nieuw parkeer- en verkeersbeleid werd ingevoerd. Dat is er vooral op gericht om de fietser meer mogelijkheden te bieden en het doorgaand verkeer uit de kern te weren. Leve de zwakke weggebruiker!

Tot slot is er de vrijgekomen ruimte in het centrum, een derde voordeel van deze bedrijfsverhuizing. Nu komen er panden vrij voor échte, al dan niet nieuwe, winkels en starters. Het hopperspotentieel zal groeien als kool.

Soit, zakenkantoren, uitzendbureaus en andere diensten horen nu eenmaal minder thuis in het centrum. Welke shopper gaat daar gaan winkelen? Zelfs al blijft het enkel bij wandelen en etalagekijken.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.