Open VLD: Vernieuwde Dampoortsluis in Brugge zal verkeer op Ring stilleggen

Redactie KW

Als de vernieuwde Dampoortsluis in Brugge er is, staat het verkeer rond Brugge muurvast. Dat zegt Open VLD.

De partij vreest bovendien dat er voor de grotere schepen een deel van de Ringvaart moet worden uitgegraven. Klopt niet, zegt de burgemeester. Er is wel een akkoord met de Vlaamse regering voor de vernieuwing van enkele bruggen. Mét vlotter verkeer tot gevolg.

Bruggelingen ergeren er zich dood aan. Maar Open VLD vreest dat we er mee moeten leren leven: file om in de binnenstad te raken. Want, zegt de partij, er is een akkoord van de stad met de Vlaamse Regering om de Dampoortsluis aan te pakken. Nu staan de bruggen over de ringvaart al elke dag zes uur open, er passeren schepen tot 1.300 ton. Door de nieuwe Dampoortsluis zouden schepen dubbel zo groot kunnen varen. Mercedes Van Volcem (Oppositieraadslid Open – VLD): “Als ze dat willen vermeerderen tot boten van 110 meter, dan betekent dat dat Brugge op termijn ontoegankelijk zal zijn. En het zal leiden tot stilstand op de Ring.”

Volgens de burgemeester zal het zo’n vaart niet lopen. Meer nog: het verkeer zal net vlotter doorrijden. Renaat Landuyt (Burgemeester Brugge – sp.a): “Het is niet de bedoeling om de vesten te gaan uitgraven. Het is de bedoeling om de Dampoortsluis te moderniseren. En om Steenbrugge Brug te moderniseren. Zo kan het verkeer op de weg vlotter, en als je dat doet kan ook het verkeer op het water vlotter.”

(JV/BS)

Meer over dit onderwerp vanavond in het journaal van FOCUS, vanaf 18 uur.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.