‘Open Ieper’ bundelt Open VLD, Lijst Dedecker en onafhankelijken in Ieper

Redactie KW

Tijdens de nieuwjaarsreceptie van Open VLD in Ieper is meer uitleg gegeven over de open stadslijst ‘Open Ieper’. Naast Open VLD bundelt de stadslijst ook nog Lijst Dedecker en niet-partijgebonden Ieperlingen.

Emmily Talpe, voorzitter Open Vld Ieper: “De naam was vlug gekozen, gezien Open Ieper perfect de lading dekt. ‘Open’ verwijst zowel naar Open stadslijst als naar het open beleid dat we willen voeren. Een beleid waarin we willen open staan voor inspraak van de Ieperlingen”.

Emmily Talpe legt de lat hoog voor Open Ieper: “Open Vld en Lijst Dedecker haalden tijdens de laatste verkiezingen in Ieper samen meer dan 18 procent. Maar onze ambitie is een volwaardig alternatief te vormen voor de huidige absolute meerderheid”.

“Over het lijsttrekkerschap is nog geen beslissing gevallen, gezien wij als stadslijst hierover op een democratische manier willen over beslissen. Hoe dan ook zal onze lijsttrekker het mandaat van burgemeester meteen opnemen als de Ieperlingen dat vraagt.”

Vorige week werd door het Open Vld regio bestuur beslist dat uittredend provincieraadslid Gilbert Verkinderen uit Langemark de lijst zal trekken voor de provincieraadsverkiezingen. Emmily Talpe zal daar normaal de tweede plaats innemen.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.